viernes, 4 de septiembre de 2020

19 DE ENERO.

19 DE ENERO. 


Después de haberse acordado que los diputados y oidores trasladasen todos su domicilio a la casa de la Diputación para la mejor y más pronta expedición de los negocios, se dio lectura de los despachos que siguen:

Molt reverend e honorables los senyors diputats del General de Cathalunya.
Molt reverend e honorables e de grans providencies. Rebuda vostra letra havem gran anug (se encuentra enuig, enug) perque fins aci no es obtenguda la liberacio del Senyor Princep com es desijada e per vosaltres ab summa diligencia degudament tractada instada e supplicada. E per donar compliment en lo quens scrivets de Barchinona a dos del present mes havem de present donat ple e suficient poder al honorable En Francesch Millars de aquesta vila lo qual crehem esser aqui de e per entrevenir per aquesta vila en dita fahena de dita liberacio de dit Senyor Princep tant aqui quant en qualsevulla altra part. E ab tant si negunes coses altres vos son plasents de nos manats a tota vostra posta oferint en fer per vosaltres tot lo a nos possible. Supplicants la Trinitat Sancta vos conserve en vostres prospers staments. De Vilafrancha de Conflent a VIII de janer. - Los que en gracia vostra se recomanen consols de Vilafrancha de Conflent.

Als honorables senyers los jurats de la vila dels Prats del Rey. Honorables senyers. Jatsia per letra propria que fos a vosaltres dressada nous hajam appellats en aquest consell que aci tenim per la liberacio del Illustre Princep pero trobantse aci En Christofol Serra notari de aquexa vila qui ses dit sindich de aqueixa universitat e esser entrevengut per aquella en corts lo havem appellat e fet venir al dit consell perque hi entrevingue ab les altres universitats qui hi son appellades. Perque notifficantvos les dites coses vos pregam e encarregam stretament vullau trametre poder bastant a ell o altres persones per entrevenir aci en aquest consell en nom de aquexa universitat per servey de nostro Senyor Deus e del Illustrissimo Senyor Rey e benefici del Illustrissimo Senyor Princep e encara repos e tranquillitat de la cosa publica de aquest Principat. Dada en Barchinona a XVIIII de janer del any Mil CCCC sexanta hu. - A. P. abat de Montserrat. - Los diputats del General de Cathalunya residents en Barchinona.