miércoles, 8 de septiembre de 2021

Al molt onble e magnifich baro En Bernat Gilabert de Cruylles

 

Al molt onble e magnifich baro En Bernat Gilabert de Cruylles capita por lo Principat de Cathalunya en les parts de Empurda.
Molt noble e magnifich baro. Per altres vos havem scrit. La present es per solicitar vos si fet no es que en tota manera vos e mossen Johan Çariera ab tota la gent vos ajunteu eus acosteu a Gerona decontinent e façau los preparatoris deguts e pertinents a obviar la entrada dels enemichs qui van socorrer Gerona los quals segons los avisos son del XXV en cent rocins entre bons e avols e alguna gent a peu e deuen esser ja en la via. E no metau en oblit en tot chas fer recullir les vitualles en les forces e les altres cremar car aquesta es una de las majors guerres quels pot esser feta e si per cas los dits enemichs entraven mirau que han mester viles de Castello e de la Bisbal com ja scrit vos havem. Altra vegada vos encarregam com mes podem vista la present si fet no es vos ajusteu ab lo dit mossen Çariera eus acosteu a Gerona e façau ço que la fahena requer a honor del Principat e vostre car molt hi va.
E tingueus la Santa Trinitat en sa proteccio. Data en Barchinona a XXV de octubre del any MCCCCLXIII. - P. de Belloch - Los deputats del General et cetera.
Domini deputati et cetera.


Otra carta, igual a la que precede, fue enviada, con la dirección respectiva, al honorable mosen Juan Çariera Caballero capitán.