miércoles, 8 de septiembre de 2021

molt honorable mossen Joham Colom cavaller

 

Al molt honorable mossen Joham Colom cavaller embaxador del Principat de Cathalunya e en absencia sua al noble capita de la vila de Castello Dempuries o a son lochtinent.
Molt honorable mossen. Tant per la nova ques ha de mossen Marti Garau de Cruylles qui ab LXX o LXXX rocins Darago tirant la via de Cardona deu anar
segons se diu a Gerona quant per altres bons respectes es stat pensat e acordat per conservacio e benavenir de la vila de Castello que encontinent rebuda aquesta doneu orde En Aranyo olim capita En Johan Oliver En Pere Celleres notari En Pere Parrot Nanthoni Miquel e En Pages blanquer tots de la dita vila vinguen decontinent aci a nosaltres com los hajam necessari donant lus spay de un sol die e menajantho ab disimulacio e bona praticha segons vos sera vist e si dins aquell pertits no seran feu sien expellits de la dita vila tots amor prechs e comport cessants no permatent daquiavant hi entren sens licencia nostra de la qual haja a constar per letra de nosaltres emanada. Pregam vos adonchs encarregam e manam stretament les dites coses sien a afecte deduhides totes dilacions cessants. Tot aço empero volem façau ab intervencio sabuda e participi del honorable mossen Johan de Bellafia embaxador de aquesta ciutat. E recordant vos expedir les coses per que son trameses. E sie la Santa Trinitat proteccio de tots. Data en Barchinona a XXI de octubre del any MCCCCLXIII. - M. de Monsuar dega de Leyda. - Los deputats del General et cetera.
Domini deputati et cetera.