miércoles, 8 de septiembre de 2021

viles e baronies de Sant Vicens dels Orts e de Molins de Reig

 

Los deputats del General del Principat de Cathalunya residents en Barchinona tenints e pocehints per certs titols les viles e baronies de Sant Vicens dels
Orts
e de Molins de Reig als amats los batles jurats e prohomens e singulars persones de les dites viles e baronies e a quascun dells salut.
Per gran necessitat e benavenir daqueixa terra es necessari anar gent a peu a la vila de Vilafrancha de Penades per la qual raho lo honorable batle de aquesta ciutat va de present per fer expedicio de les gents del sacramental. E com en la utilitat tots hajan participi es raho en los treballs metau part. Per ço vos pregam dehim e manam que vosaltres de continent trametau lo nombre de la gent ordonat que lo dit batle sen porta. E aço no deferiau per causa o raho alguna car nosaltres ab aquesta matexa volem e declaram a sobre habundant cautela no sie fet perjudici tacitament o expressa a vostres privelegis e libertats ans aquells e aquelles romanguen en sa força e valor. Data en Barchinona a XXV de octubre del any Mil CCCCLXIII. - P. de Belloch.


Bajo forma casi igual a la precedente, se escribió también al honorable Bartolomé Terra, cap de guayta de esta ciudad, previniéndole siguiese el somaten o sagramental que partía de la misma.